КЋИ ВИЛИНОГ КОЊИЦА

Инспирисани истоименом причом Десанке Максимовић, ове сезоне смо се одлучили да изаберемо тему која ће подједнако бити интересантна, савремена и прилагођена првенствено деци, али и родитељима и професионалцима који раде с децом.

На духовит и промишљен начин смо израдили представу са акцентом на тему - родитељске претеране бриге за дете. Наша главна јунакиња живи "под стакленим звоном" јер је њен отац забринут да, ако јој пружи могућност да сама доноси одлуке, она ће упасти у невољу, повредити се, изгубити или разболети. Девојчица налази и пријатеља, али отац се брине да он лоше утиче на њу и прекида то пријатељство. Кажњена, седећи у соби, добија прилику да побегне и притом се заиста и повреди.

Наши ликови су персонификовани. Јунакиња је Вилин коњиц, пријатељ је Колибри, те тако, смочивши крила у бегу, девојчица упадне у поток. У помоћ долази Јужни Ветар, који осужи њена крила. Успаничени отац схвата да је направио грешку, сакривајући је од света и ње саме. Следи расплет у коме сви признају своју грешку и схватају да љубав значи и разумевање и стрпљење.

Сценографија и лутке су саткани од меких материјала, тако да нас уводе у тај микросвет финих истканих бића природе. Обиље боја, облика, музике и звучних ефеката пружају могућност свим узрастима да прате представу, као што је случај и са нашим претходним представама. Играју Ружица Бојовић и Санела Милошевић.

Можете резервисати карту слањем мејла на адресу: rezervisikartu@gmail.com. Наведите у мејлу своје име и презиме, име представе, број карата, датум и свој број телефона. Такође то можете учинити и на телефоне (021) 421-682 и (064) 150-32-32