Background to fit screen

1.ГРУПА
Прва група полазника драмског студија су деца узраста од 5 до 7 година. Кроз низ глумачких вежби полазници ће се упознати са основама глумачке уметности, а резултати њиховог рада биће представљени на јавним часовима и представом на сцени ТЕАТРИЛА.
Драмски студио води
Ружица Бојовић
дипл.луткарка и васпитач

(часови се одржавају СУБОТОМ од 10ч до 11:30ч)

2.ГРУПА
су деца и старости између 8 и 11 година и у овој групи драмског студија упознаће се са, како са оним основним, тако и са мало захтевнијим глумачким вежбама и приступима у раду на позоришној представи. Кроз низ вежби, уз ослањање на драмски текст, ствараће позоришну представу која ће, такође, бити изведена на сцени ТЕАТРИЛА.
Драмски студио води
Страхиња Бојовић
дипломирани глумац, члан Српскон народног позоришта

(часови се одржавају СУБОТОМ 11:30ч до 13ч)

3.ГРУПА
драмског студија намењена је полазницима од 12 до 15 година старости. Деца уписана у ову групу драмског студија проћи ће кроз теоретски и практични део њиховог позоришног образовања. Упознаће се са историјом позоришта, а акценат ће бити стављен на практични део којим ће кроз глумачке вежбе упознати начин рада на позоришној представи. Круна њиховог рада биће изведба позоришне представе на сцени ТЕАТРИЛА.
Драмски студио води
Огњен Петковић
дипломирани глумац и редитељ.
(часови се одржавају по договору када се формира нова група)

4.ГРУПА
драмског студија намењена је СРЕДЊОШКОЛЦИМА и СТУДЕНТИМА и специфична је по томе што се бави, уз одређена правила, искључиво импровизацијом. Програм групе је осмишљен по угледу на чувене UK/USA формате "Whos line is this anyway?" и "Fast and Loose". Ови ТВ формати настали суна позоришној традицији комедије импровизације, која је почела да се, у савременој форми, развија крајем 50-их година двадесетог века, паралелно у Великој Британији и САД. Од тада је она доживела многе успехе и донела различите позоришне форме, али је своју највећу популарност достигла захваљујући ТВ медију . Групу чини неколико глумаца од којих је један водитељ/домаћин и публика у студију. Водитељ глумцима задаје игре тј. глумачке задатке: ситуације, ликове, простор, односе… Глумци, дакле, без припреме, на лицу места стварају сцену са задатим елементима – импровизују. Улога публике је да, сем што ствара атмосферу реагујући на живу игру глумаца, појача осећање уверљивости код гледалаца да су глумци заиста неприпремљени за задатке које добијају, односно да представа није “намештена”. Зато водитељ у неким играма тражи од публике да дају сугестије глумцима, или изводи некога из публике да игра са глумцима. Једина ствар коју глумци припремају јесте учење правила игара у којима играју.
Драмски студио води
Петар Јовановић
дипломирани редитељ.
(часови се одржавају по договору када се формира нова група)

ПРИЈАВЕ НА ТЕЛЕФОНЕ : (064) 150-32-32, (021) 421-682